Antara Yahudi Di Palestin dan Yahudi di Malaysia


Ketika masyarakat Islam di seluruh dunia mengecam tindakan Yahudi Israel Laknatullah menyerang bumi Ghaza di Palestin sekarang ini, berbagai cadangan dan idea, malah tindakan telah dikemukakan untuk menekan Yahudi Israel agar menghentikan serangan. Aku mengalu-alukan semua tindakan itu untuk tujuan tersebut. Dalam masa yang sama, aku berfikir bahawa selain daripada kesedaran yang perlu dipupuk kepada masyarakat dalam isu Palestin dan Israel, tetapi mereka juga perlu disedarkan dengan jarum Yahudi yang terus menyerang secara tidak langsung dalam Negara kita. Akhlak dan generasi kita telah terpengaruh banyak dengan agenda Yahudi.


Tengah hari tadi, aku baru sahaja pulang dari mengendalikan program Perkhemahan Remaja Islam 2009 di Jenderam Hilir. Yang menyedihkan aku ialah apabila persoalan dikemukakan kepada mereka tentang menghisap ganja, meraba, mewarna rambut, mencuri, mencarut atau memanggil binatang kepada kedua ibu bapa, menonton video/VCD lucah dan sebagainya ramai yang mengangkat tangan. Ada juga yang mengaku pernah termakan daging babi. Itu mungkin di kalangan mereka yang pada aku masih lagi ok kerana mereka masih lagi merelakan diri untuk menghadirkan diri ke program. Kalau dibandingkan yang liar dan merempit ke hulu ke hilir? Ya Allah.. 

Mengikut sahabat aku, Ahmadi Baharudin, yang merupakan antara penceramah dalam perkhemahan ini, kat luar itu lagi maha hebat. Ini baru sikit. Walau bagaimanapun, dia ada cara tersendiri dalam menangani isu ini terutamanya dalam kes remaja jahat yang berat seperti menghalau dan ingin membunuh ibu bapa, berzina dan sebagainya. 

Soalnya, apa yang perlu aku sumbangkan bagi membina generasi ini kepada Islam?Post a Comment

4 Comments

Kita kena didik generasi kita
- mengenal siapakah musuh umat Islam sebenarnya?
- Mengenal apakah perangai/ sifat/ proksi macam yahudi yang terdapat dalam diri, rumah, kampung, daerah, negeri dan negara.
SHURA - CIMMA said…
Satu revolusi ummah perlu dilakukan bagi menggugah akar umbi yang merayap di kalangan generasi muda umat Islam.

Shura-Cimma Initiatives
"Uniting And Empowering The Ummah"
Anonymous said…
Ya revolusi, kita perlu, tapi bagaimana caranya? Sila tunjukkan sekurangnya satu tindakan yang lebih objektif.
Menanam rasa benci kepada Yahudi, sebagaimana mereka menanamkan rasa benci kepada anak mereka terhadap Islam dan umatnya. Sepanjang sejarah, mereka merupakan kelompok jahat dan melakukan khianat terhadap orang lain.

Memboikot segala barangan yang mampu diboikot seperti yang terdapat dalam senarai di http://www.inminds.com/boycott-israel.html

Mengajar kepada anak-anak siapakah musuh Islam sebenarnya yang mungkin berada di dalam rumah, di dalam taman, di pasaraya, di pasar malam dan sebagainya.

Memboikot hedonisme yang merupakan product penting yahudi bagi merosakkan umat Islam.